Wo2Slachtoffers.nl

Krug, Georg Fritz

Geboortedatum:
2 juni 1917 (Torgau (Dld.))
Overlijdensdatum:
13 november 1940 (Wesel (Duitsland))

Biografie

Kanonier 50e Artillerie Regiment. Krug arriveerde op 9 mei 1940 als laatste Duitse deserteur in Kamp Vianda in Hoek van Holland, dat in eerste instantie alleen diende voor de opvang van Joodse vluchtelingen, maar van begin oktober 1939 af ook werd gebruikt voor het onderbrengen van deserteurs uit Duitsland. Na de capitulatie van het Nederlandse leger vielen zij in Duitse handen. Krug werd naar Duitsland teruggevoerd en trad weer in dienst bij de Wehrmacht als kanonnier bij de 1. Kompanie/Artillerie Regiment 50. Om onbekende reden is hij later ter dood veroordeeld en op 13 november 1940 om negen uur 's morgens op de Schiessstand Büdicher-Insel in Wesel gefusilleerd.

Krug werd begraven op het Kleiner Friedhof aan de Brünerlandstrasze in Wesel, vak G, grafnummer 20 en later herbegraven op de Kriegsgräberstätte (oorlogsbegraafplaats) in Wesel, vak B, grafnummner 46.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
Dirk Ruis, Roland Blok, Eric Bakker (leden Werkgroep Historisch Onderzoek Stichting Fort aan den Hoek van Holland), Duitse Deserteurs en Dienstweigeraars te Hoek van Holland, site fortvh.nl (per 7 oktober 2011); Duitse deserteurs en dienstweigeraars, site Hoek van Holland rond de Tweede Wereldoorlog, site hvhwo2.wordpress.com (per 9 augustus 2018); site volksbund.de.