Wo2Slachtoffers.nl

Stumpf, Wilhelm

Geboortedatum:
26 september 1917 (Freiburg, Landkreis Querfurt (Duitsland))
Overlijdensdatum:
28 oktober 1942 (Utrecht)

Biografie

Woonde in Freiburg. Flieger. Behoorde tot de Fliegerhorstkompanie Schiphol, L9/1. Wegens dronkenschap en mishandeling werd hij op 21 juli 1940 om ongeveer drie uur 's middags door de Nederlandse politie in de Hoogstraat in Hilversum gearresteerd. Op dat moment liep hij ook met een bajonet rond te zwaaien en zou hij daar iemand mee hebben verwond. Toen de Duitse commandant van de incidenten werd verwittigd, is Stumpf door een Oberfeldwebel opgehaald. De Duitse autoriteiten deelden de politie mee dat zij de zaak verder zouden afwikkelen. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij nadien meerdere strafbare feiten gepleegd. Uiteindelijk vond de krijgsraad dit voldoende om de doodstraf tegen Stumpf uit te spreken. Leden van de 12. Kompanie Ersatzregiment Hermann Göring voerden de executie uit.

Oorspronkelijk is hij zonder militaire eer begraven in Utrecht. Later zijn de stoffelijke resten overgebracht naar de Duitse Militaire Begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
Deutsche Kriegsgräberfürsorge; Gemeentearchief Utrecht; administratie van de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn; archief Jack Kooistra.