Wo2Slachtoffers.nl

Jagt, van der, Dirk

Geboortedatum:
7 mei 1924 (Grootebroek)
Overlijdensdatum:
1 juli 1944 (Oudijk bij Westwoud (Noord-Holland))

Biografie

Woonde in Grootebroek. Zoon van Jan van der Jagt (landbouwer/tuinder, 7 juni 1895 Grootebroek 1 januari 1962) en Aaltje Rinkel (13 mei 1896 Spanbroek 20 december 1972)(1*). Ongehuwd. Tuinder. Rooms-Katholiek. In het kader van de verplichte tewerkstelling gaf Van der Jagt gehoor aan de oproep om in Duitsland te werken. Na een verlof keerde hij niet terug, maar sloot hij zich bij een verzetsgroep aan. In het voorjaar van 1944 zat hij ondergedoken in Westwoud. Mogelijk na verraad werd zijn schuilplaats ontdekt. Toen Van der Jagt vluchtte, schoot een landwachter hem dood.
(1*) Op de lijst van begraven personen op de Rooms-Katholieke Begraafplaats in Grootebroek worden zijn ouders aangeduid als Johannes van der Jagt en Alida Rinkel.

Begraven op de Rooms-Katholieke Begraafplaats in Grootebroek, vak I, nummer 34.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
o.m. Oorlogsgraven, site stedebroec.nl; Oorlogsgravenstichting; site wiewaswie.nl (waaronder overlijdensakten 40/1944 gemeente Grootebroek en 11/1944 gemeente Westwoud); genealogieonline.nl (stamboom Van Rijn); lijst van begraven personen op Rooms-Katholieke Begraafplaats in Grootebroek (Sint Johannes de Doper Parochie), site schiltmeijer.nl.