Wo2Slachtoffers.nl

Bloemendal, Robert

Geboortedatum:
30 maart 1906 (Keulen (Duitsland))
Overlijdensdatum:
5 september 1944 (Wassenaar (Waalsdorpervlakte))

Biografie

Woonde in 's-Gravenhage en tijdelijk in Workum. Op last van de commissie tot het doen van aangifte van vermiste personen is in 1959 een overlijdensakte opgemaakt in de toenmalige gemeente Workum. Zoon van koopman/handelsagent Philippus Bloemendal (18 juli 1875 Winschoten - 25 oktober 1951 Amsterdam) en Hedwig Reichenbach (13 maart 1880 Keulen, Duitsland - 20 maart 1961 Amsterdam). Ongehuwd. Journalist/Correspondent. IsraŰlitisch. Verzetsstrijder. Op 25 juli 1944 is hij in Den Haag gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen (Oranjehotel). Hij werd op 5 september 1944 op de Waalsdorpervlakte gefusilleerd (1*). Tot dusverre is zijn stoffelijk overschot niet gevonden of ge´dentificeerd. Het is mogelijk dat hij begraven is op het Ereveld in Loenen, waar meer dan twintig niet-ge´dentificeerde lichamen liggen die op de Waalsdorpervlakte zijn aangetroffen. Zijn ouders kregen een op 25 juli 1946 gedateerde condoleancebrief van Koningin Wilhelmina.
(1*) De overlijdensakte uit 1959 meldt dat de plaats van overlijden onbekend is. De Oorlogsgravenstichting, die zich als regel op sterfakten baseert, geeft als overlijdensplaats Nederland aan.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
- OGS Gedenkboek 36 - Amersfoort, Vught, Westerbork, Oorlogsgravenstichting.
Archief Jack Kooistra; Digitaal Monument Joodse Gemeenschap in Nederland; Stadsarchief Amsterdam (persoonskaarten); site Erepeloton Waalsdorpervlakte; Oorlogsgravenstichting; site wiewaswie.nl (overlijdensakte 18/1959 gemeente Workum); Gemeentearchief Den Haag/Digitale Stamboom.